Coaching

Voor coaching van individuen, koren en bands ben je bij mij aan het juiste adres. Coaching kan vorm krijgen op verschillende gebieden waaronder zang, muzikale koor- en bandvorming. Ik coach de vocale en instrumentale gebieden maar werk ook aan performance, schrijven van eigen arrangementen en techniek. Hierbij is mijn uitgangspunt dat ik kijk waar de sterke punten van een koor of band liggen en ik samen met jou/jullie kijk hoe deze nog meer ontwikkeld kunnen worden.

Een ander belangrijk thema voor bands en koren is de teamvorming. Hoe werk je met elkaar samen, wie staat waar, wat zijn gezamenlijke doelen en hoe wordt hieraan gewerkt. Leiderschap is belangrijk in zowel een koor als band. Graag kijk ik samen met jullie hoe dit wordt vorm gegeven, wat daarin goed en stimulerend werkt en waar de verbeterpunten liggen. Desgewenst kan ik hierin verder coachen, maar soms stellen we alleen samen de doelen vast. Ik sta niet boven een koor of band, ik ben er graag onderdeel van om vanuit gelijkwaardigheid samen op weg te gaan.

Voor individuen, koren en bands geldt dat ik muziektheorielessen kan verzorgen en kan coachen in de voorbereiding op een auditie of toelatingsaxamen. Dit is dan vaak een korte en intensieve coaching.